Olvasási idő: 2 perc

A sörfőzde egyike Bajország több tucat búzasörfőzdéjének. A jelenlegi tulajdonos – sörfőzde negyedik generációs vezetője – 2014-ben gondolt egy nagyot. Ami százötven évig elképzelhetetlen volt: nekiállt árpasört főzni.

Nagy tapasztalatú kollégáival létrehozták a Maisel&Friends sörcsaládot. Az első szériában egy weizen bock-kal, egy újragondolt EPA-val és egy chocolate bock-kal jelentkeztek. Mindhárom kisszériás, limitált példányszámú főzet. A siker talán még őket is meglepte, hiszen a németek jellemzően késve kaptak észbe, hogy a sörszcéna főszereplői hirtelen a kísérletező kedvű kisüzemek lettek és különleges – főleg brit és belga – sörreceptek újragondolásával főzött söreik egyre szélesebb körben vívtak ki elismerést.

A siker Jeff Maiselt arra ösztönözte, hogy a régi gyár területén egy új 25 hektoliteres főzőházat hozzon létre és ott sörök sokaságát főzze a „craft-beer” szerelmeseinek legnagyobb örömére. Ilyen különlegessége a Citrilla Weizen búzasör, amihez Herkules, Citra és Amarillo komlót használnak, de említhetjük Maisel & Friends Baltic Portert, vagy a „mi ipánk” szlogennel népszerűsített India Ale-t, mely elsősorban a komlóaromákra erősített és a komlókeserűséget kevésbé hangsúlyozza, vagy a belga apátsági sörök ihlette a Triple Blanc-t a  maga 8,4 százalékos alkoholtartalmával.