Olvasási idő: 2 perc
Eredetileg a taproom az a tér volt, ahol egy sörfőzde verte csapra söreit. Ez helyiség általában kapcsolódott a sörfőzdéhez, hiszen a cél az volt, hogy a sört közvetlenül a vásárlókhoz juttassák el. Így gyakran az indusztriális dizájn fontos elemei voltak a sörfőzőtartályok is.
Idővel egyes sörfőzdék ilyen tap roomokat hoztak létre sörfőzdéjüktől távol is, majd ezeket a jellemzően csak sör fogyasztására alakították ki. Így megkerülhették a kereskedelmi láncokat és bővíthették eladásaikat is.
A legtöbb hazai kraft sörfőzde is rendelkezik ilyen taproommal, amik – legalábbis Pesten – a belvárostól távol helyezkednek el. Ezért aztán a többség saját kocsmát – ilyen többek közt a FIRST Craft Beer & BBQ, a MADHOUSE Bistro & Craft Beer Bar, a MONYO Tap House – is üzemeltet a város központjában.
Ezeken a helyeken a saját sörök mellett már szép választék van ételből-italból, erre utalnak a bisztró, a bár vagy a barbecue kifejezések, melyek jelzik, hogy itt a hagyományos vendéglátóhelyi kényeztetésben is részünk lesz, de sörben igazi különlegeségeket kortyolgathatunk.