No hop, no hope

San Sebastian híres a baszk kultúráról, a gyönyörű természetről, a lenyűgöző tengerparti tájakról, és a csodálatos gasztronómiájáról.

Hibrid sörök

A legtöbb sört egyszerű besorolni a két nagy csoportba, az ászok és az ale sörök közé. De mi a helyzet azokkal, melyek kitágítják a két kategória határait?

Mekkorák az amerikai sörfőzdék?

Nincs mese, az Egyesült Államokban a kis sörfőzdék száma manapság a tízezret ostromolja.

Nem csak a komló támad

A PINTA hipermodern sörfőzdéje zöldmezős beruházásként épült fel a Żywiec régió egyik legrégebbi települése, Wieprz mellett.

Bottle sharing

Csóró fiatalként, nem mindig volt lóvénk, hogy egy egész üveg piát vegyen mindenki magának, ilyenkor körbejárt az üveg és mindenki kortyolt belőle.

Amerikai Craft Köztársaság

Nincs mese, az Egyesült Államokban a kis sörfőzdék száma meghaladta a hétezret és manapság számuk a tízezret ostromolja.

Desszertsör – kettő az egyben

Az utóbbi idők nagy találmánya a desszert sörök sokasága, melyek sörbe álmodják kedvenc desszertjeinket.

Itt az ideje a sörivásnak

Beer Thirty egy újkeletű kifejezés, olyan, mint amikor magyarul egy sörre hívjuk meg a barátunkat, szóval jelentése, hogy itt az ideje sört inni!

Válságban a craft?

Az Egyesült Államokban közel tízezer kis sörfőzde működik, ám a kiskereskedelmi forgalom közel nyolcvan százalékát a négy söróriás mondhatja magáénak.

Pilseni sikerek

A Pilsner Urquell ma is a egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb láger sör a Cseh Köztársaságban és világszerte egyaránt.

Nők főzték a nőnapra

Manchester Crafty Beer Girls meghívására közel harminc érdeklődő nő jött össze, hogy közösen főzzenek egy nőnapi sört a salfordi Strange Times sörfőzdében.

Tonkoko császárné söre

A Brew York kiadta 2023-as Empress Tonkoko sörét, három kis tételben, hordóban érlelt változattal együtt.

Az amerikai craft számokban

a Brewers Association beszámolója szerint 2022-ben a folyamatos kihívások ellenére mindössze kétszáz sörfőzde zárt be.

Olyan, mint az igazi

Dinamikusan nő az alkoholmentes sörök piaca és a kézműves sörfőzőknek köszönhetően egyre inkább – ízben és zamatban – hasonlítanak az alkoholos társaikhoz.

Az Anchor Brewing karácsonyi söre

Lassan ötven éve, hogy az Anchor Brewing akkori tulajdonosa Fritz Maytag megfőzte, az azóta legendássá nemesült Liberty Ale-t.

Régi receptek, modern sörök

A komló a középkor óta Európában a sör kizárólagos fűszere, előtte fűszerekkel és gyógynövényekkel ízesítették a sört.

Mi az a taproom?

A modern kézműves sörfőzés szótárában a tap room az helyiség, ahol egy sörfőzde sörei teljes választékát kínálja a craft sörök kedvelőinek.

Zsákbamacska

Nincs könnyű dolga a craft sörök vásárlóinak, rengeteg féle sör található a kínálatban és a címke információk sem feltétlen egyértelműsítik mi van a palackban.

A különc kölsch

A kölsch egy nagyon világos színű, illatos felsőerjesztésű sör. Teste könnyű, karaktere lágy, íze gyümölcsös, alig kesernyés, leginkább az angliai ale-ekhez hasonlítható

Szárnypróbálgatás

Egy viszonylag új gerilla-főző, a Brewing Vibes csapata az Ugar sörfőzdébe főzte le legújabb DDH Pale Ale-jét, amely a Wings – Szárnyak – nevet kapta.

Korhatáros sörök

Vajon van-e különbség a sörízlésben a különböző generációk között?

Fülesbagoly esővízből

A Frankies Wet Owl söre klasszikus pilseni sör, melyhez az alapanyagokat esővízzel főzték meg.

Szivárványos sörök

Minden tiszteletünk a Fehér Nyúl sörfőzdéé, amely a tavalyi Budapest Pride alkalmából egy alkalmi sört főzött Queer Bunny néven.

Megy az szakáll nélkül is!

Megfigyelték már az újhullámos sörfőzőket? Úgy tűnik a sörfőzés fontos kelléke a szakáll. Legalábbis eddig az volt.

A sör forradalmai

Azt az izgalmas változatosságot, amit az évezredben újra divatba hozott felsőerjedésű sörök jelentenek előszeretettel nevezzük sörforradalomnak.

Steampunk csehül

A sör és a steampunk kapcsolatának magyarázata roppant egyszerű, ha megértjük a steampunk lényegét, a tiltakozást a tökéletes technológia ellen.

Új időszámítás Greenwichben

Az angol Meantime jónevű kis sörfőzde volt, amikor a söróriás szemet vetett rá, hiszen többszáz söre között még nem volt kézműves termék.