Olvasási idő: 2 perc

A Northern Monk Brew Co. és a Leedsi Egyetem történésze Dr. Samuel Gartland kollaborációban készítették el a Mhór sört, amely egy 5000 éves, Észak-Anglia-i recept alapján készült. A leedsi székhelyű sörfőzde olyan sört állított elő, amelynek hagyományos alapanyagait – rétifüvet, tönkölyt és mézet – modern komlókkal kombinálták.

A sört évezredek óta főzik Észak-Angliában és a sörfőzés és a sör kapcsolata mélyen gyökerezik és az angol történelem szerves része. A Mhórt készítésekor figyelembe vettük, hogy a korai sörfőzők napon szárították malátájukat, a közvetlen melegítés, füstölés vagy égetés helyett, így a sör színe egész világos lett.

Ezt az ősi stílusú főzetet aztán komlóval, El Dorado Cryo-val, Centennial-lel és Citrával kombináltuk, hogy modern csavart adjunk. Ez egy modern felfogás egy autentikus ősi sörről, egy barbár italról. Ahogy a Northern Monk szlogenje fogalmaz: „az 5000 éves történelem, újra ihletett”. És valóban az Most valóban, öt évezredes sör modern frissítést kapott.”

Földközi-tengertől Nagy-Britanniáig a sör ugyanolyan népszerű volt az ókori világban, mint manapság. E szigetek helyi népei, de még azok is, akiket itt Yorkshire-ben a római hadsereggel együtt posztoltak, imádták a sört, és ennek az új italnak ezért az a különleges tulajdonsága, hogy közelebb hoz minket azokhoz, akik Nagy-Britannia ősi tájain éltek.

A sör a hetedik és egyben utolsó darabja, a sörfőzde Evolution of Tradition sorozatának, amely a Northern Monk's Patrons Projects része, A projekt keretében a sörgyár kreatívokkal, művészekkel, tervezőkkel és illusztrátorokkal működött együtt. Az Evolution of Tradition sorozat korábbi sörei között szerepelt hagyományos belga pale ale és angol IPA.