Mitől kék a sör?

Itthon a Kapucinus sörfőzde főzőtt már kék sört, amit az utolsó cseppig megittak a sörkülönlegességre vágyók.

Csokis sör

A csokis sör karakterét a hozzáadott csokoládé vagy kakaó adja. Az alapsör lehet ale vagy lager,, de a legjobbak a célra a stoutok és a porterek.

A kávés stout

A kávés stout, vagyis a coffee stout, a stout egy fajtája, amelynél a sörfőzés során melegen, vagy hidegen főtt kávét, vagy kávékivonatot adnak.

Sör tölgyfahordóban

A fahordóban érlelés egy hagyományos gyártási mód, amelyet a nagy sörfőzdék ritkán alkalmaznak, és akkor is általában csak különleges termékeknél.

Sörök királya

A sörök királya kitüntető cím az árpaborokat illeti, amik modern kori története 1872, a Bass No.1-megjelenésével kezdődött.

Szingli szerzeteseknek

Az apátsági sörök, legalább dubbelek, de gyakran tripelek, sőt olykor quadrapelek – vagyis alkoholban meglehetősen erősek.

Egy vörös Nürnbergből

Ma ünnepeljük a Német Sör Napját. Ebből az alkalomból egy kevésbé ismert, de eredeti német sörtípust mutatunk be nektek.

Cock ale

Manapság hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy rendhagyó söröket csak mostanság főznek. Akkor mit szólnak a kakassörhöz?

Egy sikeres anyós

A Primátor Tychne a nachodi sörgyár legdinamikusabban növekvő söre, amelyet rövidesen nemcsak palackban, hanem dobozban is forgalmazni fognak.

Sörök hosszú sorban

A sör primordiális kultúrjavaink legrégebbi darabja, Váncsa István szerint. A tétel bizonyításául álljanak itt a sör különféle nyelvi elnevezései.

Prahva a projektsör

Amikor tavaly piacra került a tízes Staropramen projektsör a négy százalék alkoholtartalmú Praha, igen lesújtó kritikákat kapott.

A láger védelmében

Könnyű dicshimnuszokat zengeni az imperial stoutról, vagy az india pale ale-ről, akár az aromagazdagságról, akár a komló keserű erejéről van szó.

Sörrel celebrált mise

A lényeg a hit, az a legfontosabb.

Húsz százalék

A parlament pénteken elfogadta a Kósa Lajos által beterjesztett törvénymódosítást, mely bevallottan ez eddig hendikeppes hazai kisüzemi sörfőzdéket segíti.

A trappisták sörfőzdéi

Tizennégyre nőtt a trappista sörfőzdék száma, a sörivók őszinte örömére.

A sörfőzés művészete

Nem szokásom rácsodálkozni az extrém sörökre, de a fordított Guinnessre már én is felkaptam a fejemet.

Broyhan sör

A német sörfőzés mindig is irigylésre méltóan sokszínű volt, ez látható abból is, hogy elfeledett sörei ismét divatba jönnek.

Sör, drágaságom!

Meggyőződésünk, hogy egy átlagos árú sör is lehet kiváló, de most lássunk néhányat a legdrágábbak közül. Vajon a minőségüket kell-e megfizetni, vagy a felhajtást?

Ízek harmóniája

Nem szeretnénk igazságtalanok lenni a hazai kisüzemi sörfőzdékkel, de sajnos tapasztalataink nem a legjobbak.