Olvasási idő: 2 perc

Ennek lényege, hogy a sör egy különleges, vízhatlan polipropilén zsákba fejtve kerül a tartályba, ahol folyamatos hűtéssel biztosítják az állandó nyolc-tíz fokos hőmérsékletet. A csapolás során a sört a tartályba préselt levegővel nyomják ki a zsákból és a kompresszorból érkező levegő nem érintkezik a sörrel.

Mivel a sört nem széndioxiddal csapolják, így egy jobb íz élményhez juthat a fogyasztó. A rendszer teljesen zárt, és csak olyan helyre telepítik, ahol garantált a gyors fogyás. A tanksör ugyanis többnyire pasztörizálatlan így a folyamatos hűtés ellenére néhány napon belül ki kell mérni, amíg tökéletes a minősége.

A technlógiát a cseh sörfőzdék valósították meg. A probléma az, hogy a tartályok telepítése meglehetősen költséges, így elsősorban a legnagyobb sörgyártók alkalmazzák. Szlovákiában, Romániában, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban és itthon Budapesten is belekóstolhatunk a tanksörbe. Sőt!  A budejoviceiek már Londonban is telepítettek egy négy tartályos rendszert.

A legújabb söröző, ahol megismerkedhettek a Pilsner Urquell tanksörrel a Stifler Sörház a Rákóczi úton. 

 

Stifler Beerhouse & Kitchen

Budapest VIII. Rákóczi út 29.

+36 20 200 1000