Olvasási idő: 3 perc

Egy tipikus modern téli sör a sötét malátákat hangsúlyozza, 5-8 térfogatszázalék ABV-alkoholt (ABV) tartalmaz, és fűszereket is tartalmazhat . Ennek ellenére sok sörgyár a magas alkoholtartalmú sörök, például az árpaborok vagy a stout vagy az IPA „birodalmi” változatainak készítésére összpontosít.

Például a nyári sörök könnyűek és frissítők, a téli sörök sötétek és összetettek, míg az őszi és tavaszi sörök valahol a kettő között vannak. A szezonális sörök gyakran ünnepekre jellemző ízeket tartalmaznak, vagy úgy tervezték, hogy jól illeszkedjenek a szezonális ételekhez.

És most jöjjön néhány téli sör.

Stoutok – Ezek a sötét, keserű és pörkölt ízű sörök olyan meleg teltséget kölcsönöznek Önnek, amely tökéletes a hibernáláshoz. A stoutokat az ízük és a színük különbözteti meg egymástól. Feketék, ízük olyan, mint a kávé, az édesgyökér és a csokoládé. A stoutnak teltnek és krémesnek kell lennie az íze szerint, így tökéletes sör a hideg éjszakákon.

 Porterek – A porter mélybarna, vöröses színű, krémes fejjel. Pörkölt csokoládé ízű, enyhén kesernyés. Mivel az egyik legnehezebb sörstílus, a legjobb a hidegebb hónapokban inni, amikor szüksége van valamire, ami testet-lelket melegít, a sok különböző porter közül biztosan megtalálja az ízlésének megfelelőt.

Barrel aging beer  – A téli sört főzők népszerű technikája a hordós érlelés. Ez azt jelenti, hogy a sört egy használt szeszes hordóban kell érlelni hónapokig. Ennek eredményeként a hordó tölgyes, fás íze áthatja a sör. Ez a technika a legerősebb, magas alkoholtartalmú söröknél működik a legjobban, így különösen alkalmasak a hidegebb hónapokra.

 Csokoládé és kávé – A stoutok és a porterek már finom kávé- és csokoládéjegyekkel rendelkeznek. Sok sörfőzde úgy játszik ezekkel a finom ízekkel, hogy csokoládét és kávét ad a főzetéhez. Ezek a nehéz, sötét ízek tökéletesek azokhoz a desszert sörökhöz, amelyek télen jelentenek igazi élvezetet.