Olvasási idő: 1 perc
Van a pilseni sörgyárnak egy pincéje, ahol mind a mai napig a hagyományos módon erjesztik a sört. Vagyis a lefőzőtt sört tíz napig nyitott kádakban erjesztik, majd tölgyfahordókba átfejtve huszonöt napig lágerolják. Az így készített sör természetesen csak töredéke az évente készülő több millió hektoliter Prazdroj sörnek, de egybehangzó vélemények szerint, messze a legjobb, így a fahordókból, frissen, szűretlenül kicsapolva.
Ehhez azonban szükség van arra, hogy a tölgyfahordókat rendszeresen karbantartsák. Ennek fontos része, hogy a hordók palástjának belső részét szurokkal kezelik, így gondoskodva arról, hogy a felolvadt szurok egyenletesen szétterüljön a hordóban. Ezeket az akár negyven hektoliteres, nyolcszáz kilós hordókat ezért addig görgetik ide-oda a gyár udvarán, amig a szurok egyenletesen el nem oszlik. Így egy csepp sör sem tud megszökni a hordókból.
Bizony, nagy kár lenne minden cseppért!