Olvasási idő: 2 perc

 

Nincs ebben semmi különös, legfeljebb akkor, ha rendszeresen magányosan iszik valaki. Az nem egészséges, mert normálisan a sör a társasági élet kovásza. Kocsmába is azért jár az ember, mert annak, aki keresi, ott mindig akad társasága.

És nem kell rögtön arra gondolni, ha valaki félrehúzódik a kocsmában, hogy biztos valami baja van. Nem. Nincs ezzel semmi probléma, csak éppen nem akar beszélgetni senkivel. Nem akar viselkedni, csak inni szeretne egy-két sört.

Kétségtelen, hogy sok ember számára a „kocsmázás” a kollégákkal, barátokkal való kötetlen társasági élet. Ahogy a régi reklám is mondja – jutalom a nap végén. Ezt a felhőtlen időtöltést zavarta meg a járvány, a kocsmák kényszerű bezárásával.

Így aztán sokan felfedezték, hogy otthon egyedül inni sem ördögtől való dolog. Kényelmesen elhelyezkedni a fotelban egy pohár sörrel, újságot vagy könyvet olvasni, vagy megnézni egy jó filmet, miközben el lehet kortyolgatni egy-két sört is. Ha a konyhában sertepertélek, főzés közben biztos kinyitok egy sört. Enélkül el se tudom képzelni. Szerencsére nem sűrűn tevékenykedem a konyhában.

Az utóbbi időben azt tapasztalom, hogy törzshelyemről jónéhány cimbora elmaradt. Néha összefutok velük a boltban, látom, hogy csak a kocsmából maradtak el, a sörök ott figyelnek a kosárban. Mert persze az ár sokat nyom a latban és otthon sörözni jóval olcsóbb.

Száz szónak is egy a vége, egyedül inni nem ciki, de ne zárkózz túl sokáig a négy fal közé,  ugorj le olykor a kedvenc kocsmádba, mert azért ott mégiscsak szórakoztatóbb sörözni!