Olvasási idő: 2 perc

Legutóbb sörkotlettet készítettem karajból. A recept előnye, hogy viszonylag hamar elkészül, bár kicsit babrás. Ezért a receptben előírt másfél deci sör helyett nem árt, ha még két teli üveg sört is odakészítünk a tűzhely közelébe. 

A sörkotlett elkészítéséhez először is kóstoljuk meg a felhasználni kívánt sört. Ezután a négy szelet megmosott és szárazra törölt karajt nagyon enyhén verjük ki, sózzuk, borsozzuk és forgassuk meg lisztben. Két zöldpaprikát csumázzuk ki és vágjuk vékony szeletekre, négy fej paradicsomot hámozzuk meg és vágjuk cikkekre, két fej hagymát pedig apróra. 

Ha ezzel elkészültünk igyunk egy pohár sört, majd a hússzeleteket forró zsiradékban süssük pirosra. A visszamaradt zsiradékban öt percig pároljuk a paprikát, majd adjuk hozzá a hagymát és további három percig pároljuk. Ezután jöhet a paradicsom, két evőkanál paradicsompüré, és másfél deci barnasör – ha még maradt az üvegben.

Ha nem, nyitunk egy újabb üveggelt, egy keveset öntünk a serpenyőbe, megsózzuk, megborsozzuk, rátesszük a húst és lefedve közepes tűzön 20 percig pároljuk. Amíg a hús megpuhul megisszuk a sör maradékát. Ezután már nincs más hátra, mint, hogy elkészült ételt, petrezselymes burgonyával és barnasörrel feltálaljuk. Feltéve, ha maradt még sör.