Olvasási idő: 2 perc
A helyiek és a belga sörért rajongók már többször is kérték, hogy meglátogathassák a sörfőzdét, de az ott lakó és az azt üzemeltető szerzetesek mindeddig ellenálltak. Tény, hogy egy trappista sörfőzde látogatása egészen kivételes esemény. Belgiumban csak az Orval Abbey kínál hasonló lehetőséget.
Az idei sörfőzdelátogatás ezért is igazi csemege volt, amiben ezerötszáz sörrajongó részesülhetett. Azért mindössze ennyien, mert szerzetesek, a trappista sörhöz hasonlóan a minőséget választották a mennyiség helyett, hogy színvonalasan fogadhassák a látogatókat. Talán nem is kell mondani, hogy a 12,50 euroért online-on foglalható belépők alig néhány óra alatt elfogytak.
A Westmalle sörgyár évente százhúszezer hektoliter Extra, Double és Triple sört állít elő. Érdekesség, hogy az előállított sör mennyiségét tervszerűen nem növelik, annak ellenére, hogy a főzött mennyiségnek dupláját is értékesíteni tudnák. A főzdében ötven civil dolgozik a tizenhét szerzetes alkotta szerzetesi közösség irányítása alatt.
A Westmalle-i apátságot 1794-ben alapították, de amikor a Westmalle-t 1836-ban a trappista apátság rangjára emelték, az első apát, Martinus Dom úgy döntött, hogy az apátság elkezdi saját sörét főzni. Az első sört 1836 decemberében verték csapra és szerencsékre azóta is folyamatosan készülnek itt a kiváló trappista sörök.