Olvasási idő: 2 perc

 

Hosszú évek óta tart a a kisebb kézműves sörfőzdék felvásárlása az Egyesült Államoban. Ez egyértelműen megmutatta, hogy az Amerikát uraló sörgyártó óriások mint a Miller, vagy az Anheuser-Busch mindent elkövetnek, hogy minél nagyobb részt szakítsanak ki a sörpiacból. 

Az Anchor  jobbnál jobb söröket dobott piacra. Ilyen híres sörük volt a Liberty Ale, az erős barleywin-jük, az Old Fog Horn, a Steam Beer, vagy a Christmas Ale, az Anchor karácsonyi söre, melyben minden évben változtak a sörbe kerülő fűszerek.

2017-ben a Sapporo lett az Anchor sörfőzde tulajdonosa. Eleinte jól alakultak a dolgok, az Anchor egyre több kocsmába jutott el. Idővel azonban csőkkentek az eladások és a márka újraélesztésére tett erőfeszítések is kudarcot vallottak.

Az Anchor eladására is történtek próbálkozások – eddig sikertelenül. Szóba került az is, hogy a gyártást áthelyezik a San Diego-i Stone Brewing-ba, amely egy sokkal nagyobb kézműves sörfőzde és ugyancsak a Sapporo tulajdona. Ez azonban csak terv maradt.

A főzést már befejezték az üzemben, de a lakatot még tették fel a bejáratra, mert amíg a készletek tartanak folytatják a sör csomagolását és elosztását. A hatvan alkalmazott addig is reménykedik a csodában, hogy egy új tulajdonossal ismét fognak az épületben sört főzni.