Olvasási idő: 2 perc
Bár kétségtelen, hogy mind a mai napig elsöprő többségben nagyüzemi sörök készülnek itthon, de a kisüzemi sörök egyre izgalmasabb sokasága, egyre több sörivó érdeklődését kelti fel és egyre szaporodik azok száma is, akik otthon saját konyhájukban, pincéjükben, garázsukban állnak neki sört főzni. Ma már itthon és a környező országokban is beszerezhetőek az alapanyagok és a szükséges berendezések. Így nem meglepő, hogy a fiatalok körében egyre népszerűbb ez a hobbi, melyből ki tudja hányan lépnek majd tovább gerillafőzővé, vagy hányukból lesz sörfőző, vagy igaz sörfőzde tulajdonos.
A témában eddig megjelent művek komoly, szakszerű, talán túlságosan is szakszerű írások, receptekkel, alfasavakkal, biológiával és kémiával foglalkoztak, de a jól sikerült sör felett érzett, öröm és az elrontott művelet, a megsavanyodott sör okozta bánat, a sörivó személye nem jelenik meg bennük.
Ezen változtat ez a kiskönyvecske, mely úgy ír az otthoni sörfőzésről, hogy a szerző saját bőrén megtapasztalt sikereit és kudarcait is szórakoztatva mondja el az olvasóinak. A meséhez hozzátartoznak a szerző személyes élményei, és a sör iránt érzett érzelmei is, ezért nem maradhatnak ki a kocsmai játékok és ezért került a kötetbe néhány sörkorcsolya receptje is.
Ezeknek köszönhetően Mucha Attila írásából nemcsak a sörfőzés alapjaival ismerkedhetünk, meg hanem a szerző szoros kapcsolatával könyve tárgyával az önmaga által főzött sörökkel és mindazzal, ami ehhez hozzátartozik.