Olvasási idő: 2 perc
A 19. századig minden városban és minden településen főztek sört Közép-Európában. A technika új vívmányainak megvásárlására azonban keveseknek volt pénze, így amikor a létrejöttek a nagy sörgyárak Európa szerte és áttértek a modern láger sörök főzésére, kevés kivétellel. megszűnt a sör házi főzése.
Nagyszombaton még egy kicsit előbb, már a 1752 kapott a város engedélyt egy új sörfőzde megépítésére. Az épületet a városkapun kívül húzták fel és mintegy száz évig különböző bérlők üzemeltették a sörfőzdét. 1872-ben a Sessler család vásárolta meg a sörfőzdét és malátázót is építtettek hozzá. A Sessler Sörgyár sikeres működésének a második világháborút követő államosítás vetett véget és egy időre meg is szűnt a sörfőzés a városban.
Amikor az ezredforduló környékén egyre-másra indultak meg a kis sörfőzdék, Nagyszombaton is elérkezettnek látták az időt, hogy felélesszék a sörfőzés 14. századik visszanyúló hagyományát. A névválasztás a tradiciók előtti főhajtás, hiszen az aprócska sörfőzde-söröző az egykori nagyszombati sörfőzés legfontosabb személyéről Josef Sesslerről nevezte el sörét.
A Sessler sörök között megtaláljuk a klasszikus tízes és tizenkettes lágereket, de lágereket, de főznek egy újhullámos american pale alet és két különlegesen erősre főzött sörspecialitást 20 ballingos Sessler Svetlý špeciált és egy 16,4-es világos baksört is. A V4 sörfesztiválon természetesen megkóstolhatják a Sessler söröket.