Olvasási idő: 3 perc

A futurisztikus épület részben átalakított szállítmányozási konténerekből épült fel és minden elemében ízig-vérig a legmodernebb. A három alapító közel tíz év gerilla-főzés után talált végre otthonra.

A konténerekben az irodák, a hűtőház és egy sörbár kaptak helyet. A múltat talán csak a sörök érlelésére használt fahordók idézik emlékezetünkbe. A konténerek mögött csarnok, sörfőzdével, erjesztő tartályokkal és külön blokk a sör palackba, dobozba és hordóba fejtéséhez.

A PINTA első söre az „Atak Chimel” (Támad a komló) 2011. március 28-án készült el és lett az első amerikai IPA az ébredező lengyel sörpiacon. A következő években több mint hatvan típusú sört főztek.

Olyan izgalmas tételeket, mint az Imperial IPA, a Sahti, a Sticke Alt, az Irish Red Ale, az Imperial Witbier, az Extra Special Bitter (ESB), a Grodziskie, az American IPA, a Weizenbock, az Oatmeal Stout, a klasszikus Schwarzbier, a Scottish Ale, a Vienna Lager, a Rauchbier, a Pumpkin Ale, a Rice IPA, vagy az Imperial Baltic Porter. Mindezt úgy, hogy nem rendelkeztek saját sörfőzdével.

Ezzel szemben számtalan európai sörgyárral főztek kollaborációban. Így született 2015-ben a Kwas Alfa nevű savanyú rozs sör, amelyet a dán To Øl sörfőzdével együttműködve főztek. De készült sörük Dublinban, működtek együtt a francia Brasserie du Pays Flamanddal és a japán Baird Brewinggal is.

A siker sem maradt el, 2020-ban a Ratebeer szavazásán bekerültek a világ TOP 50 sörfőzdéje közé. Ezt a nagyszerű minőség és az izgalmas választék mellett köszönhetik annak is, hogy a PINTA volt az első lengyel sörfőzde, amely dobozba is töltötte söreit. Ez nagy segítség volt az export bővítéséhez. Több mint húsz országba és immár Magyarországra is eljutnak el a PINTA sörök.

A legújabb a kínálatban egy négyes fogat, mely Beer Club névre hallgat, amely persze külön-külön is megvásárolható, de mi egyben ajánljuk. Tagjai egy Black IPA, egy Hazy IPA, egy Cold IPA és egy OG West Coast IPA. A választékban persze nem csak IPA-k, hanem más különlegességek is megtalálhatók, mint  a vaníliás és kávés Russian Imperial Stout, és egy nagyszerű lengyel barna baltic porter is és a két legújabb Discovery Poland sör a Katowice és a Wroclaw. Soroljuk még?

A Browar Stu Mostów, a Maltgarden és az Alebrowar után a PINTA sörfőzde is bekerült a Beerbox exkluzív lengyel kínálatába. ITT megtalálja a Beerboxban kapható PINTA sörök kínálatát.