Olvasási idő: 2 perc

Ez a dicsőség Kurt Vonnegutnak a világhírű amerikai írónak jutott, akinek dédapja Peter Lieber az indianapolisi P. Lieber & Co (más néven City Brewery) tulajdonosa volt. A dédapa nevéhez fűzödik a sötét színű Lieber Láger titkos receptjének megalkotása. Ezzel a sörrel a St. Louis-i világkiállításon.1904-ben elnyerték az arany fődíjat.

Nagyapjára – a szintén sörgyáros – Albert Lieberre így emlékezik vissza Virágvasárnap című önéletrajz-féleségében:

„Valamelyik klubban, vagy szállodában rendezett lakomájuk előtt az újoncnak bekötötték a szemét, és ráültették egy hordó friss, hideg Lieber féle serre, amelyhez csap csatlakozott. A csap elfordításával kifreccsent a sör és elárasztotta a jelöltet. Amikor elázott, méltónak minősítették rá, hogy belépjen az egyesületükbe.”

Amikor Kurt Vonnegut 1996-ban Denverbe érkezett egy új könyvtár megnyitására, Ennek alkalmából John Hickenlooper kormányzó és sörfőző a denveri Wynkoop Brewingben megfőzte a régi receptet és a Kurt's Mile-High Malt nevet adta a sörnek. A sör titkát egy interjúban leplezi le Vonnegut.

„Az eredeti Lieber Lager sört, soha nem kóstoltam. Tudom, hogy volt egy titkos összetevője: a kávé. A nagyapám és a sörfőzőmestere nem engedte, hogy bárki megnézze, amikor a sörléhez adják.”

A különleges sört 2007-ben az író halálának évében, majd 2014-ben is elkészítették. A Wynkop sörfőzde idén a Kurt's Mile High Malt megfőzésével indította el az újratervezett sörök és sörcímkék sorozatát. A limitált széria csak dobozban került forgalomba.