Olvasási idő: 4 perc

Az alábbiakban néhány jellegzetes – és szerintünk humoros – kifejezést próbálunk megmagyarázni és reményeink szerint kedvet csinálni a crafthoz a sörszleng világában még kevéssé otthonosan mozgó sörkedvelőknek is.

Beached whale azaz a partra vetett bálna. A beergeek életének talán legszomorúbb pillanata, amikor másnap reggel arra ébred, hogy az utolsónak nyitott szuper-különleges sör felét az üvegben hagyta. Ilyenkor akár melegen is megissza, csak hogy ne kelljen kiönteni.

Beergeek az az ember, aki szenvedélyes megszállottja a kézműves sörnek és minél többet igyekszik megkóstolni.

Beer Fear az a másnapos bűntudat, amelyet néha „sörfélelemnek” is neveznek, sokaknál tapasztalható egy túlivott éjszaka után. Különösen, ha ködös emlékekkel ébredünk, lehet aggódni az előző este történtek miatt.

Beer thirty azaz itt az ideje sört inni. A kifejezés mindenképp az időhöz kötődik, semmiképp sem harminc sör elfogyasztására biztat. Vagyis arról szól, hogy valaki mindenképpen sört szeretne, sőt(!) akar inni.

Beer Jacket az a képesség, hogy részeg állapotban nem érezzük a hideget, sörkabátként is ismert.Az érzés azonban félrevezető, nem mindig ér jó véget.

Bottle sharing azaz palackmegosztás, magát a közösségi ivást emeli új szintre. Szó sincs már az olcsó piákról és közös üvegből, dobozból ivásról. Itt bizony drága piákat öntenek szét négy-ötfelé és alkalmanként sokféle sör kerül a poharakba.

Closer avagy az éjszaka utolsó söre, amellyel sikeresen zárjuk le az éjszakát, anélkül, hogy partra vetett bálnákat hagynánk magunk után.

Drain Pour avagy lefolyóba öntés, az a szomorú pillanat, amikor egy üveg ritka sörről, amit őszinte áhítattal készültél meginni, kinyitáskor kiderül, hogy megecetesedett és ihatatlan lett.

Fronters azaz azok frontsörök, amiket a buli rendezése előtt a hűtőszekrény arcvonalában helyez el a házigazda, hogy elzárja a hozzáférést a hátul található jobb sörválasztékhoz.

Kill shot a képnek a neve, amikor egy alapvetően legalább nyolc-tíz tétel megkóstolásából álló kézműves sörözés végén, a palackokat szépen elrendezik és lefotózzák. Ennek az utolsó felvételnek a neve a gyászos kill shot.

Moby azaz a fehér bálna az elnevezést Melville Moby Dick című regénye ihlette és az elnevezésre csak a legritkább, szinte hozzáférhetetlen sörök lehetnek méltók. Moby avagy a fehér bálna tulajdonképpen nincs is.

Noob azaz zöldfülű. A kifejezés lehet akár gyengéd is, ha az újonc szerényen és tisztelettel közelít a témához, a jelző azonban lehet cinikus és lekezelő is, ha a zöldfülű, úgy tesz mintha nem is kezdő lenne, ha hülyeségeket beszél, csak azért, nehogy noobnak tűnjön.

Octans azaz magas oktánszámú sörök amelyek alkoholtartalma tíz százalék felett van. Általában lezárásra tartogatják, a szeansz végére.

Tickers azaz a „kipipálók” azok, akiknek nem az a céljuk, hogy élvezzék a sört, hanem hogy minél több egyedi sört igyanak. A lehetőség, hogy egy eladdig hiányzó sört kihúzzanak a kipróbálandó sörök listájáról mindennél fontosabb.