Olvasási idő: 2 perc

A módszer igen egyszerű volt, a megrendelt sör hordója az asztal alá került, csapra verték és az asztal körül ülők máris csapolhatták maguknak a sört. Az átfolyást mérő készülék precízen működött és fizetéskor biztosak lehettünk abban, hogy annyi sört kell kifizetnünk, amennyit magunknak csapoltunk. Arról, hogy állandóan tiszta legyen a korsónk, az azóta már mindenütt megszokott pohármosók segítségével gondoskodhattunk. Igaz, ahhoz, hogy egy ilyen asztalhoz ülhessünk egy bizonyos mennyiségű sört garantáltan el kellett fogyasztanunk, de legalábbis kifizetnünk. A rendszernek két hátránya volt, az egyik, hogy csak egyféle sör folyt az asztalonkénti egy csapon, a másik, hogy a társaság fogyasztását csak együtt mérte.

Azóta persze nagyot fejlődött a világ. Az újabb „tap at the table” sörözők már az asztalokhoz vezetett vezetéken juttatják el a sört, akár három-négyfélét is, vagy az asztalon levő csapnak több feje is van, így mindenki csak a saját fogyasztását fizeti. A számítástechnika és internet elterjedésének köszönhetően ma már az asztalon sok helyen monitoron követhetjük a fogyasztást, de akad olyan söröző is, ahol egy kivetítőn láthatjuk, hogy fogyasztásunk, hogy viszonyul a többi asztaltársaságéhoz.

Csehországban több ilyen asztali-csapolós hely van, közülük több is franchise rendszerben működik és ezek között folyamatos a kapcsolat. Így aztán alkalmasint akár városok közötti sörivó verseny rendezésére is alkalmasak ezek a helyek. A legnagyobb előny azonban mégis csak az, hogy az asztali csapolással a legfontosabbról mi dönthetünk, azaz olyan hab-sör arányban töltjük tele korsóinkat, ahogy azt a legjobban szeretjük.