Olvasási idő: 1 perc

Az utóbbi években egyre többen fedezik fel újra a frisskomlózású sört! Ilyen söröket természetesen csak a komlószüret után lehet a készíteni, hiszen a lényeg hogy a komlót mindenféle manipuláció nélkül, frissen adagolják a felforralt sörléhez. Az ilyen sörökben a komló teljesen új arcát mutatja meg, nem a komló keserűségére kerül a hangsúly, hanem virágos zamatára, az illóolajok üdén kibontakozó friss aromáira.

A Primátor Hoppy is egy ilyen frisskomlózású – korlátozott mennyiségű – sör, mely most rövid ideig kapható  a Drink Unionnál. A komló nem akárhonnan származik, hanem a  Jiří Špringl  Polepska Bláta-i komlótermesztő birtokáról. Špringl úr nem mellékesen a dijoni székhelyű Komló Rend lovagja. Szóval, ha teheti ne hagyja ki ezt a különleges komlózású, 4,5 százalék alkoholtartalmú sörkülönlegességet.