Népszavazás a sörfőzdéről

Náchod város tanácsa 1869-ben vette tervbe egy városi sörfőzde létesítését.

Nemcsak nevében exkluzív

A privatizáció óta a Primátor szortimentje nem csak lager, hanem ale típusú sörökkel is bővült.

Primátor a téma

A privatizáció óta a Primátor szortimentje nem csak lager, hanem ale típusú sörökkel is bővült és így izgalmas választékot kínál a sörivóknak.

Reflektorfényben a Primátor

Náchodban az 1992-es privatizációig csak a Csehországban megszokott söröket gyártották és speciál is legfeljebb 13-as készült.

Három a Primátor

A december elsősorban a gyerek számára ünnep, hiszen mind a Mikulás, mind a Jézuska elsősorban nekik hoz ajándékot.

A Primátor téli kedvence

A mézsör készítése végigkísérhető a középkor évszázadaiban, mint a sörfőzés egyik ága, hogy aztán a modernkori sörfőzés ismét felfedezze magának ezt a sörtípust.

Stout írül és csehül

Az írek és az általuk annyira gyűlölt angolok egy dologban mindenképp mutatnak közös vonást: a mértéktelen alkoholfogyasztásban, melyet a rosszullétig, vagy egymás összerugdalásáig folytatnak.

A Primátor 150 éve

A százötven éves Primátor jubileumának megünneplésére június 25-én került sor a náchodi Masaryk téren.

Egy sikeres anyós

A Primátor Tychne a nachodi sörgyár legdinamikusabban növekvő söre, amelyet nemcsak palackban, hanem dobozban is megvásárolhatunk.

Barrel cellar Nachodban

Ezer darab tölgyfahordót vásárolt a nachodi Primátor sörgyár, hogy abban különleges hordóérlelt söröket pihentessen.

Sörfesztiválok Csehországban

Ajánlónkban a 2022. áprilisában és májusában megrendezésre kerülő csehországi sörfesztiválunk időpontját közöljük.

Apa az ízlés hullámain

A Primátor sörfőzde nyári újdonsága az öt különféle komlóval készített American Pale Ale.

A Primátor választék

A kisebb cseh sörfőzdék közé számító náchodi főzde – Magyarországon is kapható sörei – széles kínálatot nyújtanak alsó- és felsőerjesztésű sörökből egyaránt.

Üvegesek dobozolva

Nem kell ahhoz műértőnek lenni, hogy kijelenthessük, esztétikailag az üvegpalack vonzóbb sörös csomagolás, mint a praktikus dobozos.

Ivásnapló

Néhány napja tucatnyi magyar kisüzemi sör várt a hűtóben, hogy egy kellemes estét szerezzenek nekem.

A legolcsóbb pilseni

Újpest fura fintora, hogy a panelrengeteg ellenére, még maradtak kocsmáknak is otthont adó, egy-két szintes épületek.

A legjobb cseh búza

A csehek az utóbbi évtizedekben kezdtek el búzasört főzni, elsők közt a brünni Pegas és a prágai Pivovarsky Dum.

A Primátor Patagóniában

A Náchodi sörgyár a tavaly mintegy négy százalékkal növelte termelését, mely így százhuszonötezer hektoliterre emelkedett.

Barcelona aranya

A Náchodban főzött Primátor Weizen felsőerjedésű sör aranyérmet nyert a barcelonai „Beer Challeng” sörversenyen.

Stout csehül

Amikor 2008-ban piacra került a Primátor stout, még kevés jele volt annak, hogy rövidesen Csehországban is sörforradalmi változások lesznek.

Primátor Medové

Az utóbbi időben egyre inkább elterjedtek az ízesített sörök és nem kellett sokáig várni a mézes sörre sem.

Szeretem az anyósom!

Hát persze, hogy szeretem, hiszen ez az anyós folyékony kenyér! Kenyérre nem lehet kenni – viszont meg lehet inni!

India Pale, de nem ale

A Primátor India Pale Lager (IPL) kapcsán felmerült bennem a kérdés, hogy ez a nehezen besorolható sörtípus zsákutca-e?

Tanksör a Primátortól

A tanksör az egyetlen szegmens a cseh vendéglátásban, mely rohamosan növekvő tendenciát mutat. Idén augusztustól a Primátor is megkezdte a tartályok telepítését.

Dej bůh štěstí

A cseh sörgyártás szlogenje a Dej bůh štěstí – adjon az Isten örömöt – most, a Primátor sörök felbukkanásával az Interspar áruházakban,egy lépéssel közelebb került hozzánk.

Limitált Primátor sörök

Primátor nem csak abban számít rendkívülinek a cseh sörgyárak között, hogy az állandó kínálata tizenötféle sörből áll, hanem azzal is, hogy rendszeresen hoz ki limitált példányokat.

Primátor a Pagonyban

Tavasz végérvényesen kezdetét vette, már amennyiben azt a gutaütéses hőséget, amivel ránk köszöntött, megilleti a tavasz megnevezés.

A Primátor új ruhája

A Primátor – magyarul polgármester – minőségi söreit idén tavasztól új köntösbe öltöztette. Az egyedi formájú palack és a modern címke a a náchodi sör különlegességét igyekszik hangsúlyossá tenni.

Primátor csapfoglalás

A Beer Point sörcsapjai felett április tizenkettedikén a Primátor sörök veszik át az uralmat. Vasárnapig a sörözőben tízféle Primátor sörrel ismerkedhetünk meg.

Príma Primátorok

A Primátor sörgyárban évente közel százharmincezer hektoliter sört főznek. Irigylésre méltóan széles a kínálat is, a tízes Antonintól a huszonnégyes Double-ig.

Lovagi játékok

Amikor tízegynéhány évvel ezelőtt a Primátor Rytířský megjelent a sörpiacon szenzációt keltett a kilenc százalékos alkoholtartalmával.

Primátor sikerek

Kétségtelen, hogy az utóbbi években igen csak megszaporodtak különféle sörversenyek, de a győzteseket mindenképp elismerés illeti.

Búzasör csehül

A cseheknek is van megfelelő szavuk a búzasörre. A Primátor Weizenbier címkéjén mégsem szerepel a pšeničné pivo felirat.

Az erő legyen veletek!

A Primátor Double sokáig a legerősebb cseh sörnek számított. A 10,5% alkoholtartalomú és ötféle malátával főzött sör ízei, ereje és testessége révén ma is igazi csemege a sörivóknak.

Angol keserű

Az első főzet Primátor English Pale Ale 2006-ban készült el a náchodi gyárban. A Staropramen Velvetje után ez volt talán az első modern kori angol típusú sör Csehországban.

Primátor sörök Pesten

Szereti a cseh söröket és nem tudja hol ihatna egy jó Primátor sört Pesten? Segítünk, hogy tudjon választani, de felhívjuk a figyelmét, hogy a lista távolról sem teljes!

Don't worry, be hoppy

A Don't Worry, Be Happy című Bobby McFerrin szám ihlette a Primátor frisskomlós sörének mottóját: don't worry, be hoppy. És valóban, a friss komló a sörben ugrálós jókedvet teremt.

Primátor Apacs

A Primátor legújabb söre az Apacs, egy american pale ale. Az Antonin után ezúttal ismét egy felsőerjesztésű sörrel gyarapodott a nachodi sörgyár szortimentje. A cseh sörfesztiválon már kapható!

Príma sörök Nachodból

Június 9. és 18. között a 10. Budapesti Cseh Sörfesztiválon, ahogy évek óta mindig természetesen most is ott lesznek az egyik legdinamikusabban fejlődő cseh sörgyár a Primátor sörei is.

Cseh kocsma Pesten

Mitől csehes egy kocsma? A legegyszerűbb válasz az lenne, hogy attól, hogy Csehországban van. Csak sajnos mi magunk nem lehetünk mindig Csehországban. Szóval a kérdés mindig aktuális.