Olvasási idő: 2 perc

Nincs még április elseje, de a cseh OnlyU magazinban Šárka Cvrkalová egy egészen különleges japán sörről számolt be, amelyet állítólag az elefánttrágyából kiválogatott, emésztetlen kávészemekkel ízesítettek.

Talán vannak még, akik emlékeznek a Mikkeller 2010-es Beer Geek Brunch Weasel sörére. A cívet macska ürülékében levő kávészemekből készülő Ca Phe Con kávét, amely árát tekintva az egyik legdrágább a világon, használták a sör ízesítésére.

A japán Sankt Gallen egy 1993-óta működő craft sörfőzde, igazán tisztességes kínálattal. Ők, japánra fordították a Mikkeller ötletét és egyszeri alkalommal, 2013. április elsejére – a bolondok napjára – Un, Kono Kuro néven készítettek egy „csokoládé stoutnak” nevezett sört.

A sörben használt kávébab, saját sztorijuk szerint, a thaiföldi Golden Triangle Elephant Foundation elefántjaitól származik. Nem olcsó: 35 grammot 104 dolárért adnak. Az elnevezés is szójáték. Az „unko” japánul szart, vacakot jelent és valóban találó név az elefántkakasörre.