Mennyi egy korsó sör?

Az utóbbi időben a cseh hospodákban egyre gyakrabban találkozhatunk azzal, hogy az itallapon a korsó sör már nem félliter, hanem valamivel kevesebb.

Most jó lenni kutyának

Most jó lenni kutyának, gondolhatnánk a holland gyártású Dog Beer láttán. Aztán a sörösüveg felbontása után hamar arcukra fagy a mosoly.

Te mit választanál?

Vannak dolgok, amik egy rutinos sörivótól kapitális szarvashibának tekinthetők. Kapitális szarvashiba – ez tetszik!

A sörminőség védelmében

A sörrrel kapcsolatos első törványek évezredes múltra tekintenek vissza és a sörhamisítókat igen szigorúan büntették

A hanzli

Az Osztrák-Magyar Monarchia idejében még élt a sörfőzők körében az a két szólás-mondás, hogy „Nem minden sörfőzés sikerül” és „Nem minden hordó sör egyforma”.

Miért más, ha ugyanaz?

Legutóbbi írásunkban a cseh sör titkáról – az egyikről a sok közül – rántottuk le a leplet.

A sör olcsósítása

Azzal, hogy nem kötelező a sörfőzőknek a címkén illetve a doboz palástján feltüntetni csak a sör alkoholtartalmát, lehetőséget ad a fogyasztó átverésére.

Kész átverés

A szomszéd asztalnál két férfi ült. Ha nem is sok, de még egy ujjnyi sör lötyögött a poharuk alján. Ezért váratlan volt, hogy felálltak és távoztak.

Porított sör

A német Klosterbrauerei Neuzelle sörgyár kikísérletezte a porított sört. A találmány célja a sörexport által okozott ökológiai lábnyom csökkentése.

Elefántkakasör

A Sankt Gallen japán sörfőzde elefánttrágyából kiválogatott kávészemekkel készített sört, amely állítólag azonnal elfogyott.

Lassú csapolás

Nincsen új a nap alatt! A Bierstadt amerikai főzde megkísérli ismét divatba hozni a lassú csapolást.

Búcsú Oroszországtól

Az Oroszország ellen hozott gazdasági szankciók részeként egyre tübb cég vonult ki az orosz piacról. Hozzájuk csatlakozott a holland Heineken is.

Alkoholmentesen

Sajnos immár nem csak a nagy márkák, de a kis főzdék is megpróbálják elhitetni az emberekkel, hogy az alkoholmentes sör valójában sör.

Hamisítják az észak-koreai sört

Ki gondolná, hogy az észak-koreai sör olyan népszerű lett Kínában, hogy már hamisítják, hogy ki tudják elégíteni az igényeket.

Eredeti extrakt – mennyi az annyi?

A High Gravity Brewing (HGB) névre keresztelt sörfőzési technika lényege, hogy az erősebbre főzött alapsört az erjedés után hígítják vissza a kívánt Balling fokra.

A sör sikolya

Olvasom egy hozzászólásban, hogy egy cseh kocsmában tizenhárom perc alatt csapoltak ki egy sört. Erről jutott eszembe, hogy egy időben divatja volt a lassú sörcsapolásnak. Pedig!

A sör habkoronája

A sörivók sokfélék, van aki szereti ha nagyobb sör fehér sapkája, de sokan akadályként tekintenek rá, mely csak a kocsmárost segíti a vendég megkurtításában.