Az Osztrák-Magyar Monarchia idejében még élt a sörfőzők körében az a két szólás-mondás, hogy „Nem minden sörfőzés sikerül” és „Nem minden hordó sör egyforma”.
Azzal, hogy nem kötelező a sörfőzőknek a címkén illetve a doboz palástján feltüntetni csak a sör alkoholtartalmát, lehetőséget ad a fogyasztó átverésére.
A High Gravity Brewing (HGB) névre keresztelt sörfőzési technika lényege, hogy az erősebbre főzött alapsört az erjedés után hígítják vissza a kívánt Balling fokra.
Olvasom egy hozzászólásban, hogy egy cseh kocsmában tizenhárom perc alatt csapoltak ki egy sört. Erről jutott eszembe, hogy egy időben divatja volt a lassú sörcsapolásnak. Pedig!
A sörivók sokfélék, van aki szereti ha nagyobb sör fehér sapkája, de sokan akadályként tekintenek rá, mely csak a kocsmárost segíti a vendég megkurtításában.