Olvasási idő: 2 perc
Vagyis, ez a „csipke” a sörhab tapadásának az eredménye. A sörfőzés során a szén-dioxid feloldódik a sörben. A széndioxifd amikor kitöltik a pohárba, kilép a folyadékból és buborékokat képez. Ezek a buborékok emelkednek aztán a sör tetejére és hozzák létre a habot. A hab ragacsos és ez teszi lehetővé, hogy amikor leiszunk a sörből, a hab egy része hozzátapad az üveghez, vagyis nyomot hagy a korsón. Ahhoz, hogy a pohár falán ilyen sörcsipke, vagy pontosabban habcsipke jöjjön létre, a legfontosabb, hogy tiszta legyen a pohár, ezért a mosás után legjobb, ha nem töröljük el a poharat, vagy a korsót, hanem szépen hagyjuk lecsöpögni.
A csipke megjelenése mindenképpen jó jel, ugyanis azt jelzi, hogy a sör frissen és tisztán került a pohárba. Ha nem marad csipke a pohár falán, akkor sem kell aggódni, mert vannak könnyebb, vékonyabb sörök, amik nem, vagy csak kevés habnyomot hagynak a pohár falán. Az IPA-k, a nitro stoutok, néhány sűrű lager és ale, valamint minden magas komlószinttel rendelkező sör, viszont gazdagon csipkézi sörünket.