Olvasási idő: 1 perc

Így aztán valóságos humulus lupulus pazarlási verseny alakult ki. Mindezt nem azért írom, mert boomerként nem vagyok egy igazi ipa-ivó. Nem arról van szó, hogy ab ovo önmagában bármi kifogásom lenne a típus ellen, csak néha olyan érzésem van, hogy gyakran annyira eltúlzott a keserűség, hogy nekem nagyon nem jöb be.

Vagyis személy szerint azt gondolom, hogy a komló nem old meg mindent. Hiába a köd, hiába az elképesztő IBU, hiába az elsöprő gyümölcsösség, a craft sörfőzőknek vissza kellene térniük a gyökerekhez. Azaz sokkal jobban koncentrálni a malátás sörökben rejlő lehetőségekre.

Persze nem csak az árpaborra, a stoutra, vagy a porterre gondolok, hanem akár a bakra, a duplabakra, a remek „helles”-re, a bécsi ászokra és persze a pompás cseh pilzeni sörökre.

Megannyi lehetőség, hogy általuk megmutassák a craftban még mindig meglevő erőt és jövőt