Olvasási idő: 3 perc

A sörfőzők most először képesek azonnal, bármilyen mennyiségben tölgyfából készült sörfőzetet készíteni, a hordók beszerzésének és a hordószobák fenntartásának költségei nélkül. A steril koncentrátum, amelyet egy 18 000 négyzetméteres Boulder-i létesítményben állítanak elő, és nemzetközileg több tucat szabadalom védi, összetett tölgyfa aromákat tartalmaz, amelyeket újrahasznosított bor- és szeszesital-hordókból nyernek ki. 

A cég szabadalmaztatott párologtatós extrakciós eljárása turbulens, fűtött levegőre támaszkodik, hogy finoman elpárologtassa az aromás molekulákat mind az amerikai, mind a francia, világos, közepes, sötét és extra sötét tölgyfahordókból. Ezeket az elpárolgott aromás anyagokat etanol és víz keverékébe oldja, így könnyedén beilleszthetők a sörbe a palackozás előtt.

Az evaporatív extrakciós technológia ugyanolyan arányban rögzíti az aromás anyagokat, mint az eredeti tölgyfahordókban. Még a nehezen elérhető, a fában mélyen záródó mikroaromás illékony anyagokat is visszanyeri, amelyeket más extrakciós módszerekkel nehéz felszabadítani, és így biztosítja a tölgyfahordó aromáinak teljes spektrumát. 

Az Aroma Sciences teljes tölgy aromájú ujjlenyomata, amely különböző intenzitású vanília, kókusz, fűszer, karamellás és mokka jegyeket tartalmaz, fokozza a sörben található érzékszervi faérzékelés összetettségét, hitelességét és mélységét. Az Aroma Sciences természetes, elpárologtatott tölgyfahordós kivonatait úgy tervezték, hogy segítsenek a sörfőzőknek ellenőrizni hordóöregedés folyamatát a sörfőzdében és a polcon. 

Ez az új technológia a következőket nyújtja:

▪ Megszünteti a mikrobiális kockázatokat, és ezáltal a barrique érlelésből származó mellékízek lehetőségét.

▪ Használható kis dózisban a sör kiegyensúlyozására és finomítására, vagy nagyobb adagokban a hagyományos hordós érlelés jegyeinek kölcsönzésére.

▪ Megállítja a sör párolgásból eredő veszteségét (3-6%/év)

▪ Megakadályozza az oxidációt és az elhasználódást, így meghosszabbítja a sör eltarthatóságát. 

▪ Nem okoz kolloid instabilitást.

▪ Könnyű használhatóságot kínál. A sörfőző egyszerűen hozzáad 25 és 300 ml/hl közötti mennyiséget a sör stílusától és a kívánt koncentrációtól függően a kész italhoz kondicionálás és csomagolás előtt.

 

További információkért lásd:  https://www.aromasciences.com