Olvasási idő: 5 perc
ízében benne van a valódi gyönyör, amely minden érzékszervünket áthatja, és további kortyolásra ösztökél. Ez minden „Bohemian style” típusú cseh sörre jellemző, ezért váltak ismertté világszerte a cseh tizenkettes sörök. A sörfőzőmester összes tudománya és tapasztalata benne van ebben az arany nedűben. Kizárólag a legkiválóbb alapanyagokat használja a recepthez, és a törődés végigkíséri az egész készítés...
Az ízének az erős intenzitását a frissítő búza adja, egy leheletnyi banán ízzel és szegfűszeg illattal, ami erre a sörfajtára olyannyira jellemző. Ízvilága erős, közepesen telt és érezhető a zateci komló finom jelenléte is. Szűretlen, tömör habú, opálos, világossárga színű az ital. Ezt nemcsak az élesztőnek köszönheti, hanem a magasabb fehérjetartalomnak is. Kellemes íze miatt a hölgyek számára is kedvelt ital lett.
A közepesen erjesztett sör erejét a müncheni maláta adja. A krémes, tejszínhez hasonlító hab csodálatos gyűrűket hagy a poháron. Színe gránátosan barna és a megpörkölt maláta aroma áthatja az italt .A tisztán karamelles ízt a komló finom lehelete tökéletesíti.
A karamell és búzamaláta alkotóelemek egy igazán különleges és karakteres ízt kölcsönöz a sörnek, ami a „vágott” (rigó) sörökre olyannyira jellemző. Közepesen megerjesztett sör, illata malátás, ízében érződik a karamelles édeskés tónus. Színe borostyán, habja világos bézs, és krémesen sűrű. Közepesen telt sör, enyhe komlós kesernyés aromával. A hölgyek ízlésének is tudott a sörfőzőmesterünk kedvezni. 7-9 C˚ a...
A Double egy speciális Porter típusú barna sör. Minden érzékszervnek valódi simogatás. Azoknak ajánlható, akik valami szokatlant és egyedit szeretnének megkóstolni. A 24-es szárazanyagtartalmú, 10.5% alkoholtartalmú sör . Nagy odafigyeléssel lettek az alapanyagok összeválogatva (5 különböző maláta – cseh, bajor, karamell, festő és búza). Ezek az alappillérek, amelyből leginkább a megpörkölt maláta dominál.
Speciális angolszász típusú felsőerjesztésű félbarna sör. Erősen kesernyés ízvilág, gyümölcsös illattal és aromával. Annak idején Angliában többszöri komlózással tudták a sört tartósítani. Így el tudott jutni a tengeren túlra is. Az IPA-hoz négyféle malátát és kilencféle komlót használ fel a sörfőzőmester. Kerek malátás íz, finom komlós keserűség, ami egyre fokozódik és határozott gyümölcsös-gyantás...
Felsőerjesztésű félbarna, angol típusú ale sör. Sötét borostyán szín, erős komlós aroma, amely a zateci komlónál sokkal erélyesebb. Az utóíze szárazan kesernyés. Az intenzitása viszont nem olyan telt. Az ínyenceknek valódi különlegesség. Kevésbé kell hűteni, 10-13 ˚C, hőmérséklet az ideális. Ez a sör eddig 9 díjat nyert
Az Exkluziv sör a nagyszámú díjaknak köszönhetően a sörgyár büszkesége. 2012 júliusában szerezte az első presztízsértékű nemzetközi díjat Londonban, ez volt a „Beers of the World”. A magas alkoholtartalmú, speciális sörök kedvelőinek ízlik leginkább. Határozottan kerek az íze, közepesen áterjesztett mély borostyán színű, édeskés „doppel bock” sör, kemény habbal és malátás illattal. A sörfogyasztási kultúra...
Ez a különlegesen extravagáns, közepesen erjesztett sör a valódi modern sörlovagoknak (rytíř-lovag) tartogat kellemes meglepetést. A természetes energia, amit a malátából nyernek, és a magas (9%) alkoholtartalom kisebb mennyiségben fogyasztva garantált élvezetet nyújt. A legerősebb világos sör, amit a Cseh Köztársaságban főznek, specialitása, hogy az íz lágyabbá és gazdagabbá tétele érdekében búzamalátát is adnak hozzá....
Ez egy kimondottan frissítő ital, melynek kellemes kesernyés grapefruit íze van és kiérződik belőle a búzasör aromája. Sportolók is szívesen fogyasztják. Meleg nyári napokon kimondottan itatja magát. Az ideális csapolási hőmérséklete 6- 7 °C, a pohárba lehet tenni egy szelet citrusos gyümölcsöt.
A felső erjesztéssel készülő sörben négyfajta maláta, zab és megpörkölt árpa van. A komló az angol Kent városból van importálva. Eredetileg Brit a felhasznált élesztőkultúra és a technológia is. Az eredmény egy mélybarna sör, jellegzetes aromával, amit a megpörkölt árpa kölcsönöz neki, erősebb kesernyés íz némi gyümölcsös tónussal és krémes hab. 8-12 ˚C hőmérsékleten szervírozva a legfinomabb.