Szaké és sör

A Japán sör történelme távolról sem annyira régi, mint a suméré, mivel a sör először a 17. században jelenik meg az országban. A Japánok hosszú évszázadokig remekül el voltak a saját – főleg rizsből készített – alkoholos italaikkal, mint például a híres szaké.

Mi a cseh sör?

Könnyű az angoloknak, hiszen két szavuk is van a sörre – az „ale” és a „beer” – melyek egyúttal a típusbesorolást is jelentenek.

Egyenesen a sörpincéből

A Svijany sörgyár legújabb söre közvetlenül a lager tartályokból kerül a különleges csatos üvegekbe, szűrés, stabilizálás, pasztőrözés nélkül.

Budvar-Thornbridge kollab

A Budějovický Budvar története során először főzött külföldi partnerrel – az angol Thornbridge Breweryvel – kollaborációban.

II. Erzsébet söre

Egy éve királyi sör került forgalomba, II. Erzsébet királynő ugyanis piacra dobta saját sörét, amelyet a norfolki Sandringham birtokán termesztett növényekből főznek.

Mire jó az Untappd?

A világ legnagyobb közösségi sörplatformja, amelyen két millió sör található és kilenc millió regisztrált felhasználóval rendelkezik.

A Guinness és a Borsodi

Tudta, hogy amikor az első brit stílusú söröző megnyílt a pesti Molnár utcában, abban Holsten sört csapoltak?

Tízesek szép sorban

A Kupi.cz vásárlói magazin szerkesztősége az ötöt tesztelt a legnagyobb mennyiségben eladott cseh tízes sörök közül.

Szilveszteri jó tanács

Nem könnyű értelmes magyarázatot találni arra, hogy miért kötelező szilveszterkor jól berúgni?

Miért nem vettem akciós sört?

Nincs autóm, de ha lenne se vezethetném, mert jogosítványom sincs, márpedig a nagy hipermarketek csak autóval megközelíthetők.

Csehek, akik Londonban főznek sört

Petr Skocek Csehországból indult neki a világnak szerencsét próbálni. Londonban kötött ki, ahol eleinte teherautósofőrként dolgozott és talán meg is marad a volánnál, ha ízlik neki az angol sör.

Ászoksör, de nem arany

Amikor Josef Groll, Gabriel Sedlmayr, vagy Anton Dreher megfőzték az alsóerjesztésű sör – a pilseni, a müncheni és a vienna – három alaptípusát, a hangsúlyt a hosszan tartó hideg erjedésre helyezték.