Olvasási idő: 3 perc

Nézzük csak meg Kisst a második emeletről, ahogy másnap délelőtt felébred, és csak azért nem issza a hűtő előtt állva, üvegből a sört, mert a hűtő üres. Minden alkoholtartalmú italt kiivott belőle az este. Így aztán persze pizsamára húzza a farmert és a pulóvert és már rohan is a közeli kocsmába, ahol természetesen nemcsak egy, hanem több, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, sört fogyaszt el… Íme egy példa, amikor valaki nem ismeri a sör rendeltetésszerű használatát...  

Mert először is: a sörtől nem szokás berúgni! Ha az eset mégis megtörtént, másnap a gyógysört nem szabad csak úgy hoci-nesze lehúzni. Gondosan kell megválasztani a fogyasztandó márkát. Ha a második, már távolról sem gyógyítónak nevezhető sör bevitelétől eltekintünk, akkor a gyógysör a kijózanodáshoz vezető út egyik fő alapanyaga. Ha azonban az első sört újabbak követik, akkor már máris az újbóli lerészegedés útjára léptünk azaz ismét helytelenül használtuk a sört.

Hiába hivatkoznak Nagyra is, aki miután nem tudta megemészteni, hogy képtelen volt kifizetni a közös költséget, hogy otthagyta a felesége és kirúgta a főnöke, a nap betetőzéseképpen pedig elkapta a BKV-ellenőr – öntudatlanra itta magát. Igaz helytelenül használta a sört, de a maga szempontjából mégis helyesen cselekedett, hiszen abból indult ki, hogy a sör oldja a feszültséget, megnyugtatja az egyébként nyughatatlan szívet.

Ebben bízott Szabó is, miközben életében sokadszor reménykedett abban, hogy végre nem olyan nővel tölti az éjszakát, akinek szőrös a hónalja. Miközben a nőre várakozott – igaz kicsit korán érkezett a randevúra – egymás után gurította le a söröket a torkán, megfeledkezve arról, hogy a mértéktelen sörivás felpiszkálja ugyan a vágyat, de cserbenhagyja az embert a végrehajtásnál. Igaz mire történetük hőse idáig juthatott volna ez a kérdés már akadémikussá vált, mivel Szabó, nem sokkal a nő megérkezése előtt, a kávézó WC-jében mély álomba szenderült. Ismét a rosszul használt sör! Mert az rendben, hogy a sör oldja a gátlásokat, de nyugtató hatása okán könnyen álomba szenderít.

Szeressük a sört és tiszteljük meg azzal, hogy nem erőből közeledünk hozzá. Ha figyelünk szépségére, illatára, zamatára és megfontoltan kortyolgatjuk, olyan meglepetések érhetnek bennünket, mint azt az asszonyt, mikor férje egy alkalommal, minden látható ok nélkül, színjózanul egy virágcsokorral a kezében, még kapuzárás előtt ért haza.