Olvasási idő: 1 perc
Németország északi tartományaiban, de elsősorban Hannoverben szokásos mesterivás: a söröspoharat és a gabonapálinkát tartalmazó kis poharat úgy kell együtt megfogni, hogy az ital közvetlenül a szánk előtt csorogjon a sörbe, a két italt ily módon egyszerre élvezhetjük.
Mint a képen is látható a célra füttypoharat és egy különleges féldecist használnak. Így is különös odafigyelést igényel. A legkisebb hiba is a szép fehér ing leivásához vezet, ami asztaltársaságunknak nagy vidámságra, míg számunkra egy újabb próbálkozásra ad lehetőséget.
A virtusivás nemes szokása persze nem csak a német sörivóknál terjedt el. Kisebb odafigyelést igényel és a berúgáshoz vezető úton sokkal hatékonyabb az a szokás, amikor a féldecis poharat – Becherovkával, Unicummal vagy rummal telve – egyszerűen csak beledobjuk a korsó sörbe. Fogyasztása tulajdonképpen egyszerű, hatása viszont...