Olvasási idő: 2 perc

Az amerikai sörfőzők innovatív csapatot alkotnak. Úgy tűnik, évről évre kirajzolódik valakinek a sörfőzdejében valami új, rövid idő alatt népszerűvé váló, stílus, aminek következtében országszerte a sörfőzdék felpattannak a hype-vonatra, hogy kipróbálják magukat a felkapott komlóstílus kialakításában. 

Ezen stílusok némelyike ​​az ipar mesterévé válik, mint például a Hazy IPA, míg mások meglehetősen gyorsan jönnek és mennek. Például vajon ki emlékszik még a Brut IPA-ra?

Az egyik új stílus, amelyet a BJCP még nem ismert el tényleges stílusként, a West Coast Pilsner, amely alapvetően egy száraz komlós német pilsner, amely amerikai és/vagy újvilági komlót használ a hagyományos nemes fajták helyett. Ettől eltekintve nagymértékben hasonlóak a gabona, az élesztő, az erjesztési hőmérséklet és az erősség tekintetében.

A West Coast Pilsner – ha jól sikerül – már első kortyra magával ragad, rendelkezik a német Pils-ek zúzhatóságával, de ugyanakkor intenzíven száraz, a modern nyugati parti IPA-k telített trópusi komlós karakterével.