Mindent bele!

Egykor a legolcsóbb főzőkolbász gúnyneve azért Fradi-kolbász volt, mert a szurkolók biztatása, hogy mindent bele, igaz volt erre a húsipari termékre is.

Terroir sörök

A terroir a borvilágból kölcsönzött kifejezés, de egyre gyakrabban hajsználják a sörfőzők is.

A kukorica és a sör különös viszonya

A hazai sörivók hajlamosak mint a véres kardra tekinteni egy sörre, ha van benne kukorica, pedig a dolog azért ennyire nem az ördögtól való.

Sör komló nélkül

Komlózott sört Angliában nem találunk egészen 1400-ig, amikor először „importáltak” ilyen italt Hollandiából.

Maláta a sör lelke

A malátázás a sörfőzés elengedhetetlen előkészítő folyamata, amely során a gabonaszemeket sörfőzésre alkalmas malátává alakítják át.

Vízállásjelentés

A víz keménysége, vagy lágysága miatt a sörfőzdék sok évszázadokon keresztül csak a környékükre jellemző sörtípusokat főzhették.