Olvasási idő: 2 perc

Hogy a sör viselhesse az „autentikus trappista termék” logót meg kell felelnie bizonyos elvárásoknak. Ilyen szigorú előírás, hogy a sörfőzde üzemeltetését, a sörfőzés folyamatát és a kereskedelmi értékesítés csatornáit mind a trappista közösség határozza meg. A sörfőzde tevékenységét az önfenntartás és a jótékony célok kell, hogy vezéreljék, nem a minél nagyobb profit kitermelése – bármit is jelentsen ez.

A múlt században még csak hét trappista kolostorban főztek sört. Ezek az Achel, a Chimay, az Orval, a Rochefort, a Westmalle, a Westvleteren Belgiumban és a La Trappe Hollandiában.

Nyilván nem lehet annyira rossz üzlet a sörfőzés, különösen nem, ha a sörfőzde trappista söröket gyárt. Talán ennek is köszönhetően a 21. században újabb trappista kolostorokban újították fel a kolostori sörfőzés hagyományait.

Az új trappista sörfőzdék a következők:

A francia Mont des Cats (2011), az osztrák Stift Engelszell (2012), a holland Zundert (2013), az amerikai Spencer (2015), az olasz Tre Fontane (2015), a spanyol Cardeña (2016) és az angol Tynt Meadow (2018),