Kocsmai tolvajlások

Az alkohol hatására mindenki megváltozik, gond csak akkor adódik, ha a rosszabbik énünk kerekedik felül.

A sörivók sportja

Egy darts világbajnoki, vagy Premier League meccs láttán egyértelművé válik, hogy a sör és a sport kapcsolata ebben a játékban csúcsosodik ki.

Ujjhúzás – a bajor virtus

Az ujjhúzás kocsmai játéknak indult, de manapság Bajorországban és Ausztriában hagyományőrző küzdősportként űzik.

A hülyék sportja

A lejárt szavatosságú söreikkel igen csúnyán bántak el az Aurora-i Dock Brewing udvarán, ahol Can Bash néven rendeztek jópofának vélt eseményt.

Futball a kocsmában

A legtöbb ember hallotta már a „csocsó” kifejezést, de az kevesen tudják, hogy több feltalálója is van a játéknak.

Fuss egy kört!

Ültünk a reggeli napsütésben és örültünk annak, hogy ismét túléltünk egy viharos éjszakát.

A dugás művészete

A snóblihoz intellektus, alapos emberismeret, pszichológiai érzék és jó kombinációs készség kell, no meg, egy kis szerencse is; mivel játék.

Kocsma a sarkon

Ha eddig megúszták, most a járvány miatt jó néhány kocsma lehúzhatja a redőnyt.

Részeges társasjáték

A fényképet az interneten találtam. A képhez azonban nem volt játékszabály, holott azt is illett volna átírni. Megpróbáltam.

Aggodalom a cseh sörért

Petr Holub cseh újságíró súlyosnak tartja, hogy a cseh sör fogyasztása 1960-óta nem látott alacsony szintre esett vissza.

Ulti versus póker

A média kialakította a tökéletes – magyarán televízión kötvetíthető – kártyajátékát a texas holdemet, de jobb kocsmákban még mindig az ulti a menő.

Kocsmai játékok

Nyilvánvaló, hogy a legrégebbi kocsmai játék a verekedés, de mi most testmozgást nem igénylő kocsmában is játszató játékokat mutatunk be.

Sör és virsli

Ha május elseje, akkor majális. Ha majális, akkor jöhetett a sör és a virsli elmaradhatatlan kettőse.

Hirtelen halál

A legismertebb lambicok a gyümölcs ízesítésűek. A belgák mindig is főztek extrém söröket, melyek iránt napjainkban óriási érdeklődés mutatkozik. Régebben csak egy savanykás meggyfajtát adtak a lambichoz, és a sört a gyümölcs belga neve után krieknek nevezték el.

Kocsmai játékok – a flipper

A flipperezés lényege, hogy játékgépen két kar segítségével minél tovább kell fenntartani egy fémgolyót a lejtős pályán, harcolva a gravitációval és az elrejtett csapdákkal

Játék a tűzzel

Akár gyufát is pöckölhetünk, mindeg, mert a kocsmai játékok többségének lényege, értelme és fő célja annak eldöntése, hogy ki fizeti a következő kört.