Bottle sharing

Csóró fiatalként, nem mindig volt lóvénk, hogy egy egész üveg piát vegyen mindenki magának, ilyenkor körbejárt az üveg és mindenki kortyolt belőle.

Itt az ideje a sörivásnak

Beer Thirty egy újkeletű kifejezés, olyan, mint amikor magyarul egy sörre hívjuk meg a barátunkat, szóval jelentése, hogy itt az ideje sört inni!

A craft szlengje

Miután a craft az Egyesült Államokból indult világhódító útjára, az elragadtatott beergeekek avagy a sörkockák csoportnyelve az angol.

Minden kezdet nehéz

Sörös szlengszótárunk mai tétele a noob, avagy a zöldfülű, amit a kezdő craft ivókra is használnak.

Sör, bor, mint a tenger...

...ihatik az ember, folytatódik a címben idézett szólás, de tengernyi az iszákossággal, a részegséggel, a kocsmával kapcsolatos mondás is.

Az angyalok jussa

Az angyalok jussa a tölgyfahordóban évekig érlelt párlatokból elillanó whisky vagy cognac. A hordó fájába azonban beivódik az ital esszenciája és ez különös értéket ad a hordónak.

A menekülősör

Ha hihetünk Uj Péternek, akkor a menekülősör szóösszetétel Kővári Csakajósör Gergely találmánya. Hogy ez miért épp a soproni Óvatos Duhaj IPA, arra egy hosszú cikkben kapunk magyarázatot.

Küszöbsör

A küszöbsör az a sör mellyel az ember átlép a végleges kocsmában maradás küszöbén. Ennek elfogyasztása után, ugyanis nincs visszaút, végérvényesen leragadunk a kocsmában.

Ivósör, sörivók

Nem tudom ki találta ki azt a kifejezést, hogy ivósör, de aki ezt kitalálta, nagyon korszerű sörivó lehetett, hiszen az ivósör ellentéte normálisan az ihatatlan lenne.

Pech a sörben

Amióta a régi fahordókat felváltotta előbb az alumínium-, majd a műanyaghordó, megszűnt a sörgyári udvarok romantikája, eltűntek a kádármesterek.