Poe sört iszik

Edgar Allan Poe „Sör sorok” című költeményében a magányos ivó furcsa hangulatváltozásait szedi versbe.

Kis magyar sörirodalom I.

Magyar írók elbeszélései sörről, kocsmáról. Válogatás a Maláta című sörirodalmi és kocsmakulturális folyóiaratból. Jó szórakozást!

Antonok és Antalok

Iglódi Csaba regénye hazánk legnagyobb sörgyárának, az éppen japán tulajdonban álló, kőbányai sörgyár, egykori osztrák tulajdonosainak állít emléket.

Sörsorok III.

Kimaradt szövegeket fog Kovács Gábor Maláta veletek sörsorok címen megosztani. Főleg sörről, de lesz itt minden, mint a búcsúban.

Apa! Kezdődik!

Az új Dürer-kertben ma kezdődik a KRAFT-fesztivál, a beergeekek idei legnagyobb hazai ünnepe.

Kis magyar sörirodalom II.

Magyar írók elbeszélései sörről, kocsmáról. Válogatás a Maláta című sörirodalmi és kocsmakulturális folyóiaratból. Jó szórakozást!

Hülye szabályok

Az ivás korlátozásának ezer módját találták már ki, de olyat még nem sikerült, amivel a szomjas embereken kifogtak volna.

Csőd és végkiárusítás

A bíróság úgy határozott, hogy kiárusítják a csődeljárás alatt levő Šumava-i Kout sörgyár sörkészleteit.

Kalózromantika

Nem egészen érthető az a kedélyesség, amivel a tengeri kalózok iránt viseltetünk, hiszen mégiscsak rablógyilkosokról van szó.

Szentestély

Szenteste, ha elfogy otthon sör, marad a beszerző túra a Kis Oázisba, a buszpályaudvar szomszédságában leledző büfészerűségbe.

A sör nem ismer határokat

Az első világháború utáni évekről szól a világhírű író Stefan Zweig írása.

Egy padon Škvoreckývel

Josef Škvorecký születésének kilencvenedik évfordulóján, szobrot kapott a városka főterén. Egy padon ül és arra vár, hogy helyet foglaljunk mellette.