A felelőségteljes ivásról

Az alkoholos italok gyártói és forgalmazói általában azt állítják, hogy céljuk egy olyan világ, amelyet a felelős alkoholfogyasztás jellemez.

Cinco de Mayo

A Cinco de Mayo – a spanyol kifejezés jelentése: május ötödike. Eredetileg az 1862-es pueblai csata évfordulója alkalmából tartott ünnep.

A sör férfias ital

A sörnek van egy férfias aspektusa, ami annyira lenyűgöző lehet, hogy egyes férfiak akkor is isznak sört, ha nem is szeretik

Sörfőzde a Duna félszigetén

A weltenburgi apátság rendkívül díszes barokk temploma nyitott a látogatók előtt, csakúgy, mint a sörkert, ahol a helyben főzött sört szolgálják fel.

A Bud trónfosztása

A májusban már nem a Bud Light volt az Egyesült Államok legkelendőbb söre, miután április óta eladásai a negyedével csökkentek.

Tankból, vagy hordóból?

Milan Rambousek tapasztalt cseh sörfőző szerint a tankos sör főleg divatirányzat, és még csak nem is jelent feltétlen jobb minőséget.

A palackos sör végzete

Lassan már nagyítóval kell keresni az üzletek polcain a palackos söröket, a dobozos sör kiskereskedelmi forgalma mindent visz.

Drágul a cseh sör

A cseh piac vezető sörgyártója a Prazdroj bejelentette, hogy októbertől átlagosan három százalékkal emeli a sör árát.

Do toho Svijany

Az idei nyár mozgalmasan telik a Svijany Sörgyárban, lesz új sör, új korsó, megújuló címke és doboz dizájn.

A különc kölsch

A kölsch egy nagyon világos színű, illatos felsőerjesztésű sör. Teste könnyű, karaktere lágy, íze gyümölcsös, alig kesernyés, leginkább az angliai ale-ekhez hasonlítható

Mit ivott Robin Hood?

Robin Hoodot több személyből „gyúrhatták össze”, akad még jó haramia, aki csak a gazdagokat fosztogatja és a zsákmányból juttat a szegényeknek is.

Corona-írtó vírus

Az emberi hülyeség végtelen, ezt igazolja az is, hogy a koronavírus elterjedése óta csökken a kereslet az eredetileg mexikói Corona sör iránt.

Sörfutamok heavy metalra

Nem feltétlen záloga egy sör sikerének, ha ahhoz egy jól ismert zenekar adja a nevét.

Kecskekaland

A hazai sörpiacon licenc címén leginkább az zajlik, hogy maguk a gyártók „rontanak le" egy jónevű márkát.

A Primátor új ruhája

A Primátor – magyarul polgármester – minőségi söreit idén tavasztól új köntösbe öltöztette. Az egyedi formájú palack és a modern címke a a náchodi sör különlegességét igyekszik hangsúlyossá tenni.

Az első hűtőlánc

Akár tetszik, akár nem , de Amerikában előbb kezdtek sört Budweiser márkanéven sört főzni, mint a csehországi Budejovicében. Az amerikaiak javára – hiába klasszisokkal jobb a cseh sör – azért írható néhány fontos találmány!

Sörből csúfot űzni!

Nem az első sörös skandalum volt, az ahogy a csíkszentsimoniak elorozták egy sör nevét, de az szinte példa nélkül álló, hogy a politika is beszáll a buliba és pártfogóit bojkottra buzdítja!